• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Харчування

/Files/images/DSC06009.JPG

Меню на 19.01.18.


Сніданок

каша пшенична

салат з квашеної капусти

батон з твердим сиром

какао з молокрм

10:00 мандарини

Обід

суп перловий зі сме таною

биточки мясні в томатному соусі

картопляне пюре

огірок солоний, часник

Хліб український

Кисіль із сушених фруктів

Вечеря

вермішель молочна

Батон

чай, печиво

Друга вечеря (для дітей вечірньої групи)

салат з буряка

каша гречана розсипчаста

Батон

кавовий напій з молоком

Кількість продуктів харчування,

які отримало ДНЗ «Сонечко»

за період із 04.01.18 – 17.01.18 н.р.

Назва продукту

Кількість ,кг (л)

Ціна за кг (л) в грн

1

Хліб український

21.850

6.12

2

Батон

43

4.62

3

Молоко

187

15.72

4

Печінка

8.350

58.0

5

М'ясо свинина

8.2

114.03

6

М'ясо ялове

16.09

129.18

7

Ніжка куряча

7.9

54.99

8

Філе куряче

8

89.4

9

Сир кисломолочний

18.8

68.5

10

Сметана

4.5

46.6

11

Масло солодковершкове

8

139.95

12

Яблука

22.2

10.8

13

Риба (мінтай)

20

65.87

14

Морква

10.1

9.75

15

Цибуля

23.9

7.85

16

Буряк

18.1

7.0

17

Картопля

97

7.0

18

Цукор

50

20.63

19

Огірки солоні

20

20.96

20

Помідори солоні

20

17.03

21

Капуста квашена

20

13.06

22

Соус томатний

11.640

33.03

23

Горошок консервований

6

31.14

24

Ікра кабачкова

18.360

31.14

25

Яйця курячі

180

2.69

Кількість продуктів харчування,

які отримало ДНЗ «Сонечко»

за період із 26.12.17 – 04.01.18 н.р.

Назва продукту

Кількість ,кг (л)

Ціна за кг (л) в грн

1

Хліб український

13.3

6.12

2

Батон

21.5

4.62

3

Молоко

122

15.72

4

Печінка

13.05

58.0

5

Сир кисломолочний

19

68.5

6

Сметана

4.4

46.6

7

Масло солодковершкове

16

139.95

8

Яблука

19.3

10.8

9

Риба (мінтай)

20

65.87

10

Морква

10.1

9.75

11

Цибуля

10.1

7.85

12

Сир твердий

2.210

128.0

13

Яйця курячі

90

2.69

Кількість продуктів харчування,

які отримало ДНЗ «Сонечко»

за період із 14.12.17 – 22.12.17 н.р.

Назва продукту

Кількість ,кг (л)

Ціна за кг (л) в грн

1

Хліб український

21.850

6.12

2

Батон

45.5

4.62

3

Молоко

199

19.53

4

М'ясо (свинина)

54.9

114.03

5

Сир кисломолочний

19.04

68.5

6

Сметана

4.5

46.6

7

Масло солодковершкове

5

139.95

8

Капуста свіжа

8.2

5.98

9

Яблука

19.1

10.8

10

Печінка ялова

5.350

58.0

11

Риба (мінтай)

10

65.87

12

Мандарини

10

26.99

13

Банани

18.3

34.19

14

Картопля

115

8.15

15

Буряк

15.6

7.0

16

Морква

9.6

9.75

17

Цибуля

16.4

7.85

18

Огірки солоні

10

20.96

19

Помідори солоні

10

17.03

20

Сир твердий

2

128.0

21

Яйця курячі

480

2.54

Кількість продуктів харчування,

які отримало ДНЗ «Сонечко»

за період з 06.12.17 – 13.12.17 н.р.

Назва продукту

Кількість ,кг (л)

Ціна за кг (л) в грн

1

Хліб український

20

6.12

2

Батон

34.5

4.62

3

Молоко

147

19.53

4

М'ясо ялове

14.250

114.03

5

Йогурт

20

34

7

Сир кисломолочний

15.180

68.5

8

Сметана

3.600

46.6

9

Масло солодковершкове

4

139.95

10

Капуста свіжа

9.5

5.98

11

Яблука

19.4

10.8

12

Філе куряче

10

89.4

13

Ніжка куряча

10

54.99

14

М'ясо (свинина)

32.250

114.03

15

Печінка ялова

5.350

58.0

16

Риба (мінтай)

20

65.87

17

Мандарини

20

26.99

18

Лимони

3

34.19

19

Макарони

5

10.97

20

Картопля

162.0

8.15

21

Буряк

17.6

7.0

22

Морква

13.6

9.75

23

Цибуля

17.5

7.85

24

Сир твердий

9.715

128.0

Кількість продуктів харчування,

які отримало ДНЗ «Сонечко»

за період з 16.11.17 – 22.11.17 н.р.

Назва продукту Кількість ,кг (л) Ціна за кг (л) в грн
1 Хліб український 11.4 6.12
2 Батон 20 4.62
3 Молоко 97 19.53
4 М'ясо ялове 15.3 124.0
5 Йогурт 17.5 34
6 Сіль 30 4.5
7 Сир кисломолочний 37.5 68.5
8 Сметана 3.6 46.6
9 Масло солодковершкове 8 139.95
10 Яйця 240 23.1 (за 10 шт.)
11 Олія 13.8 65.87
12 Сік 90 9.27
13 Огірки солоні 20 20.96
14 Помідори квашені 20 17.03
15 Капуста квашена 20 13.06
16 Томатна паста 6.360 40.57
17 Горошок консервований 6 33.03
18 Ікра кабачкова 12.240 31.14
19 Цукор 50 20.63
20 Яблука 20.1 10.8
21 Філе куряче 9.7 89.4
22 Ніжка куряча 10.4 54.99
23 Борошно 50 8.82
24 Мандарини 20 26.99
25 Ряжанка 14 24
26 Лимони 5 34.19

Норми харчування за 2017-2018 н. р........


Раціональний режим харчування, збалансованість раціону є основними умовами для підвищення опору дитячого організму до захворювань, для нормального росту і розвитку дітей, які виховуються в дошкільному закладі.
Основними принципами організації харчування в дошкільному закладі є: енергетична цінність раціонів відповідає енерговитратам дітей, збалансованість та максимальна різноманітність раціону, технологічна та кулінарна обробка продуктів і страв, що забезпечує їх смакові якості та зберігає вихідну харчову цінність, забезпечення санітарно-гігієнічних норм (дотримання всіх санітарних вимог до стану харчоблоку, продуктів харчування, їх транспортування, зберігання, приготування та роздачі страв).
/Files/images/vitamin_.gifВ ДНЗ здійснюється щоденний контроль за організацією харчуванням дітей медсестрою і завідувачем ДНЗ. Результати фіксуються в журналах контролю за організацією харчування. На основі результатів контролю проводиться індивідуальна робота з певною категорією працівників.
Кожного дня, старшою медичною сестрою закладу ведеться огляд працівників харчоблоку на гнійничкові захворювання, який фіксується в журналі здоров’я працівників харчоблоку. Систематично контролюється проходження працівниками харчоблоку медичних оглядів, відповідно до чинного законодавства.
Планово проводиться контроль за санітарно-гігієнічним станом харчоблоку, технологією приготування їжі, умовами її зберігання і дотриманням термінів реалізації, виконанням норм харчування міською СЕС.
Об’єм та частота завозу продуктів харчування та продовольчої сировини регулюються в залежності від терміну їх реалізації та кількості дітей і завозяться в заклад на протязі дня. Медичною службою закладу здійснюється постійний контроль за постачанням продуктів харчування. Продукти харчування надходять до навчального закладу разом із супровідними документами, які свідчать про їх безпечність, якість, ґатунок, категорію і дату виготовлення.
Комірник та старша медсестра ведуть суворий облік продуктів харчування, який фіксується у «Книзі складського обліку», де вказується дата їх надходження, постачальник тощо. Комірник дотримується термінів реалізації продуктів, планує своєчасне забезпечення основними продуктами харчування на два дні, здійснює їх видачу на харчоблок згідно меню.
Для контролю за виконанням затвердженого набору продуктів медсестра веде «Журнал обліку виконання норм харчування». На підставі даних цього журналу кожні 10 днів проводиться аналіз якості харчування, а при необхідності – його корекція. При невиконанні норм харчування з метою подальшої корекції харчування проводиться розрахунок основних інгредієнтів їжі у раціонах харчування дітей відповідно до таблиць хімічного складу та енергетичної цінності деяких продуктів харчування.
Старша медична сестра закладу контролює виконання меню і якість страв, проводить санітарно-просвітницьку роботу серед персоналу та батьків з питань раціонального харчування, особливо в оздоровчий період, дає оцінку ефективності харчування, проводить заняття з персоналом з питань гігієни харчування, профілактики харчових отруєнь і групових гострих кишкових інфекцій.
Шеф - кухар закладу відповідає за високоякісне і своєчасне приготування їжі та дотримання технологічних вимог: кулінарна обробка продуктів повинна максимально зберігати харчову цінність, сприяти засвоєнню їжі, надавати їй приємного зовнішнього вигляду, смаку і запаху. Мікробне забруднення продуктів, що виникає при їх первинній обробці, ліквідується наступною термічною обробкою.

/Files/images/2.jpg

Для батьків, які відправляють малюка в дитячий садок, найголовніше питання - як дитина буде харчуватися і чи буде вона їсти в садочку? Це залежить і від обслуговуючого персоналу дошкільного закладу, і від батьків...Детальніше

/Files/images/foto/DSC03438.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 243

Коментарi